![]() |
Mikor árajánlatot kértek az esküvői tortátokkal kapcsolatosan, felmerül a kérdés, milyen legyen a torta burkolata? Számos lehetőség közül választhattok az ízléseteknek megfelelően, legyen szó konkrétan az ízekről vagy a látványról, amit az adott bevonat nyújt.
Csupasz és burkolt torta együtt |
Csupasz torta vagy Naked cake
- Az elmúlt években egyre nagyobb szerep jutott az esküvőkön a meztelen tortáknak. Ha természetközeli esküvőt terveztek, talán a maga egyszerűségével ez fog leginkább passzolni a napotokhoz. Nem kell megijedni, nem fog szétesni a torta annak ellenére sem, hogy nem ad plusz tartást neki semmi kívülről. A benne lévő krém elég stabil ahhoz, hogy egyben tartsa a piskótalapokat, ráadásul a szinteken belül elrejtett merevítő oszlopok, vagy az állvány rúdja is megfelelő támasztást biztosít. Díszítés tekintetében a friss gyümölcsök és az élővirág illik leginkább a stílusához. Ami nagyon fontos az ilyen torták esetén, a frissesség. Közvetlenül kiszállítás előtt néhány órával szoktam összeállítani, ugyanis sokat veszíthet élvezeti értékéből, ha akár csak egy napot is áll egy szárazabb klímájú hűtőben. Erre a helyszínen is figyelni kell, azonban kiszállítás tekintetében rugalmasak vagyunk, így ezt akár az esti órákra is kérhetitek.
Félpucér vagy Semi-naked torták
- Ebben az esetben egy vékony krémréteg fedi a tortát, ami alól néhol kilátszódhatnak a piskótalapok. Nagyon egyszerű, letisztult hatást kelt. Ide sorolhatóak azon torták is, amelyeknél szintén csak krém a burkolat, de teljesen elfedi a piskótát, egységes, jellemzően fehér felületet biztosítva.
Burkolt torták esetén több lehetőség kínálkozik...
- Marcipán: talán ez mondható a legklasszikusabb burkolatnak, ha tortákról beszélünk. Igencsak megosztó az ifjú párok körében, hiszen valaki vagy ragaszkodik hozzá, vagy teljesen elzárkózik tőle. Jellegzetes mandula íze van (nem aroma). Megfelelő hőmérsékleten tárolva mindvégig nagyon szép tartást biztosít a tortának. Nem olvad, nem folyik le, szeletelés közben sincs vele probléma.
- Fondan: ahogy korábban említettem a marcipánhoz nagyon hasonló kinézetre, viszont ízében eltér. Beszerezhető készen, de a gyártók előszeretettel használják a mandula aromát. Egyéb ízekben is elérhető, pl. vanília és cseresznye. De ha idegenkedtek ezektől az ízektől, van egy évek óta használt, saját készítésű fondanom, amibe semmiféle ízesítő alapanyag nem kerül. Csupán a cukor dominál benne, így garantáltan az esküvői torta íze fog érvényesülni minden egyes szelet esetén.
Jó hír a speciális étrendet követőknek, hogy egyre több olyan termék érhető el, ami beilleszthető a diétájukba, legyen szó csökkentett CH tartalomról, var bármi egyéb mentességről.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése